Hirdetés

Hard Truck: 18 Wheels of Steel

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg:
Add a Startlaphoz

Címkék: Hard Truck: 18 Wheels of Steel, kamion szimulátor, kamionos játék

A Hard Truck: 18 Wheels of Steel játék 2003 augusztus 15-én jelent meg. Teljesen megújítva készítették el ezt a verziót, a grafikát és az alapkoncepciót is újragondolták.


A Hard Truck: 18 Wheels of Steel játék 2003 augusztus 15-én jelent meg. Teljesen megújítva készítették el ezt a verziót, a grafikát és az alapkoncepciót is újragondolták. Három térkép áll a rendelkezésünkre a játékban, amik egyben a nehézségi szintet is jelentik. A cél, amit el kell érni a játékban, mindhárom esetben, az egymillió dollár.

Hard Truck: 18 Wheels of SteelMint már említettem, háromféle térképből tudunk választani, attól függően, hogy az USA melyik részén szeretnénk szállítmányozni a kamionunkkal. Ezek a következőek:
WEST COAST
Los Angeles, San Francisco, Phoenix, Reno, Las Vegas
MIDWEST
Chicago, Indianapolis, Louisville, Detroit, Cincinnatti
ROCKIES
Denver, Salt Lake City, Cheyenne, Boise, Helena

Öt, különféle szolgáltatást találunk a játékban, útközben.
Motel – itt tudjuk kipihenni az út fáradalmait
Benzinkút – értelemszerűen, üzemanyagot tudunk vételezni, érdemes az árakra figyelni, mert nem mindenhol egyformák
Szerviz – az útközben ért sérüléseket tudjuk helyrehozatni és néhány tuning elemet is találunk
Mérlegelő állomás – súlyproblémák (rakomány)
Pihenők – ilyen helyeken tudunk egy új kamionra szert tenni

Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Különbség az előző verzióval szemben, hogy ebben a részben, a városokat meg is kell látogatni, sőt funkciójuk is van. Az árút itt tudjuk lerakni és felvenni, valamint a szervizek és a benzinkutak egy része is a városokban találhatóak.
A másik szembeötlő változás, hogy a Hard Truck: 18 Wheels of Steel játékban, a kamionnal nem versenyzünk. Ebben az árút időben és épségben kell leszállítani. Azonban akkor sem történik tragédia, ha késünk a rakománnyal, csak kevesebbet kapunk a fuvarért. A sikeres teljesítést nem csak pénzzel díjazzák, hanem növekszik a megbízhatóságunk, aminek a játék folyamán többször is a hasznát fogjuk venni. A megbízhatóságunkat egészen öt csillagig tudjuk fejleszteni.
Indulásképpen kapunk 10.000 dollár kezdőtőkét. Ez elég kevés összeg, gyakorlatilag, csak a legfontosabb fejlesztésekre elég. Az első időkben, csak alkalmi fuvarokat tudunk elvállalni, aminek az egyik hátránya, hogy kevesebbet fizet. Azonban a sikeres teljesítéseket követően folyamatosan növekszik a pénzállományunk és a megbecsülésünk, aminek a következménye, hogy állandó szállítást is tudunk vállalni. Amennyiben meg vannak velünk elégedve, akkor kaphatunk útvonalengedélyt is. Ennek akkor van jelentősége, ha sofőröket szeretnénk alkalmazni.

Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Ami a késések fő okozói lehetnek, azok az időjárás, balesetek és az útlezárások, esetleg el is tévedhetünk. Az időjárás viszontagságai ellen, gyakorlatilag tehetetlenek vagyunk, esetleg annyit tehetünk, hogy a kamiont felszereljük a megfelelő gumikkal. Baleset és útlezárások estén, annyi a teendő, hogy megkeressük a kerülőutat. Ebben a legnagyobb segítségünkre a GPS van, ami jelzi azonnal az útlezárásokat a térképen és egyből lehet látni, hogy merre is kell menni. Egyben ez a legjobb módja annak is, hogy ne tévedjünk el az ország útjain. Tehát, szerintem a GPS létfontosságú.

A játék egyik újdonsága, hogy sofőrnek időnként pihennie kell. Egy óra jelzi számunkra, hogy még mennyi idő van hátra az ébrenlétből. Azt nem ajánlatos megvárni, hogy elérje a nullát, mert a kamionosunk elalszik és abból komoly problémák adódhatnak. Esetleg, ha a rendőrök megállítanak, akkor büntetésre is számíthatunk, ha nem tarjuk be a pihenőidőt. Az alvást megejthetjük a kocsiban is, de ha van rá mód, akkor menjünk el egy motelbe, ott tartalmasabb lesz a szundi.
Sajnos a vezethető autók számát tekintve ez a játék egy kicsit visszalépet az elődjéhez képest is. Igaz, hogy útközben rengeteg -féle járművet láthatunk, de vezetni csak hatfélét tudunk. Ez sajnálatosan kevés.

Végezetül, az a véleményem, hogy a Hard Truck: 18 Wheels of Steel egy remek kamionos játék, aminek minden rajongónak kötelező darab, a hibái ellenére is.Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel