Hirdetés

Colin McRae Rally 3

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg:
Add a Startlaphoz

Címkék: Colin McRae Rally 3, Ford Focus WRC, Colin McRae, ralis játék, Subaru Impreza

Ez is egy olyan játék, amit nem lehet mai darabnak nevezni, ennek ellenére még most is élvezhető. A megjelenésekor hatalmasat durrant, teljesen más volt, mint az elődei.


Ez is egy olyan játék, amit nem lehet mai darabnak nevezni, ennek ellenére még most is élvezhető. A megjelenésekor hatalmasat durrant, teljesen más volt, mint az elődei.

Colin McRae Rally 3
Ebben a játékban, mi magunk vagyunk Colin, aki éppen aláírt a Ford Rally Sport Team-mel egy hároméves szerződést. Évente hat futamon vehetünk részt, amiket nem lenne baj, ha sikerülne megnyerni. Persze az elején még elsősorban a tapasztalatszerzés a fő szempont. A Colin McRae Rally 3 már nem olyan típusú játék, amiben csak a gázt kell nyomni, hanem egyéb dolgok is történnek. A futamok előtt egy, az adott pályára felkészített autót kapunk, amit a saját tapasztalataink alapján lehet tovább finomítani.

A felkészítő teszt, a verseny előtti napon van és egy erre a célra lezárt útszakaszon lehet elvégezni, ugyan úgy, mint, ahogy az a valóságban is lezajlik. A rali alatt, a navigátorunk, Nicky Grist, minden teljesítendő szakaszról plusz információkat ad nekünk. Amikor az autóval szervizpontba hajtunk, akkor a szerelők körbeveszik a kocsit és a mérnök utasításai szerint állnak neki a javításnak, beállításoknak. Ezáltal bepillantást kaphatunk, egy élcsapat futam közbeni életébe.

Colin McRae Rally 3
Már a 2. részben is a versenyautók rendkívül életszerűen viselkedtek, ennek volt köszönhető a játék hatalmas sikere is. Ezt úgy tudták fokozni, hogy a fizikán kívül, odafigyeltek arra is, hogy az autó valóban úgy viselkedjen, mint a valóságban. A fejlesztők Colin McRae lakásában felszereltek egy konzolt, amin az új autókat tudta kipróbálni. A teszteket követően Colin véleményezte a kocsik viselkedését és tanácsokkal látta el a szakembereket, hogy min kell változtatni. A végeredmény magáért beszél.
A versenygép rugózása és a kanyarokban a viselkedése lenyűgöző. A pilóta, a navigátorral együtt rázkódik az útnak megfelelően. Az ablaktörlő itt is csíkot húz a szélvédőre, mint a valóságban is előfordul. Az autót össze tudjuk törni, szakadnak le a karosszéria elemek. Versenyezhetünk murván, sárban, aszfalton, földúton, hóban és jégen. Az időjárás is változékony, találkozunk köddel, esővel, hóval és persze verőfényes napsütéssel is.
Nyolc ország helyszínein hajthatunk, Japánban, Spanyolországban, USA, Svédországban, Finnországban, Görögországban, Ausztráliában, és Nagy Britanniában.

Colin McRae Rally 3
A Colin McRae Rally 3-ban, összesen 16 -féle autót tudunk vezetni, de a bajnokságban csak Forddal mehetünk (hiszen ide írtunk alá). A többi autó is licenszelt, azaz azok is teljesen élethűen viselkednek a pályákon. Olyan gépekkel mehetünk, mint Focus WRC, Mitsubishi Lancer EVO 7, Subaru Impreza WRX (44S), Subaru Impreza 22B Sti, Citroen Saxo Kit-Car, Xsara Kit-Car, Fiat Punto Rally Car, Ford Puma Rally Car, MG ZR Rally Car, Citroen 2CV Sahara, Lancia 037, Ford RS2000.
Ezek között találunk négy és kétkerék meghajtásúakat, turbó feltöltőseket és régi klasszikusokat. Csak egy WRC versenyautónk van (Focus WRC), a többi az utcai kocsi, viszont bónuszként kaphatunk több versenygépet is négykerék meghajtással, csak ki kell érdemelni.

A látvány, a megjelenéskor káprázatosnak számított. Mind a külső grafika, mind az autók belső kidolgozása. A kocsikat 14000 poligonból rajzolták meg a készítők, ami már komoly és részletgazdag megjelenést tud biztosítani.
Összességében egy remek rali játék, amivel hosszú-hosszú órákat el lehet tölteni kellemesen a számítógép előtt ülve.Colin McRae Rally 3
Colin McRae Rally 3
Colin McRae Rally 3